Heden:
Naast haar freelance werk als regisseur en programmamaker doet Anouk research naar een aantal onderwerpen voor mogelijke (korte) documentaires.
EEUWIGE ROUW (werktitel)
De eerste paar weken of maanden na een verlies van een dierbare is je omgeving begripvol en behulpzaam maar als er een half jaar of een jaar voorbij is verwacht men toch wel dat je het een plekje hebt gegeven en dat je de draad weer hebt opgepakt. Er bestaan zelfs wetenschappelijke rouwfasen: ontkenning en ongeloof, boosheid en woede (depressie), desoriëntatie, aanvaarding.
Anouk ervaart dat rouw in de loop der jaren met haar is meegegroeid. Bij elke (nieuwe) levensfase komt er wel weer een nieuw stukje rouw om de hoek kijken. Het valt helemaal niet in een hokje te stoppen alsof het ooit gebeurd is en je weer met een schone lei kan beginnen. Daarom doet ze research naar dit onderwerp om te kijken of dit visueel ook interessant kan zijn voor een korte documentaire.
BEN IK DE ENIGE? (werktitel)
Naast eeuwige rouw doet Anouk ook research naar rouw bij kinderen door een geweldsdelict. Veelal worden gezinnen die met dit soort nare gebeurtenissen te maken hebben afgeschermd uit bescherming. Soms krijgen kinderen pas veel later te horen wat er is gebeurd. Anouk heeft in haar jeugd hier ook mee te maken gehad en is benieuwd hoe kinderen zich daaronder voelen. Worden ze nu goed geholpen en is er voldoende audiovisueel aanbod om te zien dat ze niet de enige zijn die zoiets hebben meegemaakt?
HET ZWARTE GAT VAN AYA’S (werktitel)
In de bloei van je leven is je toekomst in de hoek gezet door kanker. Het overkomt jaarlijks duizenden jongvolwassenen. Anouk heeft al wat research gedaan en zou graag in contact komen met aya’s die erover willen vertellen. Ben jij geïnteresseerd om een tijdje met een camera gevolgd te worden? info@firmanouk.nl
IS HET TE LAAT VOOR HET KLIMAAT? (werktitel)
Terwijl Generatie Z de barricade op blijft gaan voor een betere wereld, heeft ‘kabinet Rutte de zoveelste’ elke keer wel een excuus om zich bezig te houden met andere zaken (COVID-19, Afghanistan, Rusland, woningtekorten, etc. etc.). Hoe blijft Generatie Z gemotiveerd en wat haalt het nog uit? Is het niet te laat en moeten we ons niet gewoon bij het lot neerleggen?
Heb je tips voor wie hierin een hoofdpersoon zou kunnen zijn of wil je als producent meewerken? Neem vooral contact op!
Verleden:
WIE IS MIJN VADER, WIE BEN IK?
‘Toen ik moe was van het zoeken, leerde ik vinden.’
Friedrich Nietzsche
‘Wie is mijn vader, wie ben ik’ gaat over het gemis van een vader en over dilemma’s die het ontbreken van een vader met zich meebrengen. Julia Feller en Anouk Stilkenboom hebben een trailer gemaakt om te ontdekken of er een documentaire gemaakt zou kunnen worden over hun eigen persoonlijke zoektocht. Ze hebben na een langere periode besloten de documentaire niet te maken omdat een aantal hoofdpersonen niet wilden meewerken.